Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спират движението на автомобили в участъка след Дървения мост
Автор: Екип Varna24.bg 16:50 / 07.02.2013Коментари (0)1906
© Impact Press Group
Снимка Архив
Много е голяма вероятността панорамният път към плажа "Кабакум", в района на Дървения мост, да остане затворен през лятото. Това заяви за Дарик инж. Олег Колев, главен експерт "Свлачища и укрепване на територии" в Община Варна.

Движението ще бъде ограничено, за да бъде спасен пътят от набралото скорост свлачище.Така единствена алтернатива за достъп до хотелите и вилите в района ще остане пътят покрай Варненския свободен университет.

Движението на автомобили в участъка след Дървения мост се очаква да бъде спряно към 18 февруари, посочи инж, Колев. В този участък камионите масово не спазват забраната за движение на тежкотоварни автомобили, забелязал е общинският специалист. Само днес, по време на инспекция в района, Колев е преброил 4 преминаващи камиона. Забраната за движение на тежкотоварни автомобили по стария път към "Златни пясъци" бе въведена преди няколко години, след укрепване на друго свлачище.

Свлачището след Дървения мост не е преставало да се движи от края на ноември, когато бе регистрирано. Има съмнения за питеен теч в района, който водонасища седиментите и активира геодинамичните процеси, обясни общинският експерт. За да бъде установена причината за теча, както и за да бъдат спасени прилежащите имоти и пътят, вчера кметът издаде заповед за прекъсване на елекрозахранването и водоподаването на 7 частни имота над пътя.

Ограничителният режим ще е за поне 7 дни, като повечето от имотите са необитаеми, отбеляза инж. Колев. Въпреки това на администрацията на район "Приморски" е възложено да предупреди жителите на въпросните 7 имота за потенциалната опасност, поради която е недопустимо обитаването и нощуването в района.

Преди около две години е констатирано подобно свличане на земни маси на около 60-70 м североизточно от проблемната зона. Предвид това е налице голяма вероятност от разрастване на свлачището и опасност от скъсването на укрепителната конструкция на пътя. Вибрациите от преминаващите тежки автомобили също допринасят за деформациите на пътната настилка.

Свлачището засяга терена непосредствено под пътя, който беше изграден преди време по инвестиционен проект за укрепване. В момента обхваща около 4-5 дка, има дължина около 50 м и ширина около 100-120 м. Веднага след активизирането му са уведомени МРРБ и Междуведомствената комисия по бедствията и авариите. От "Геозащита Варна" са ангажирани спешно да организират замерване на водните нива в застрашената зона.




Още по темата: общо новини по темата: 82
13.04.2021 »
07.04.2021 »
20.04.2019 »
31.08.2017 »
24.11.2014 »
17.11.2014 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: