Спортната зала ще има нов паркинг с поне 800 места, но не по-рано от 2019 г.

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:19 / 08.09.2017
2461
В най-оптимистичен вариант Дворецът на културата и спорта ще има нов паркинг с поне 800 места не по -рано от началото на 2019 г. До края на тази година ще е готов идейният проект за съоръжението, водят се разговори с главният архитект на Община Варна, съобщи за Varna24.bg директорът на залата Минко Христов.  

Предстои изработката на техническо задание, което предвижда паркингите да бъдат изградени на две подземни нива с топла връзка с двете зали на двореца - "Конгресна" и "Младост".

Все още не може да се каже колко ще струва новата придобивка на Варна, която ще улесни максимално жителите и гостите на морския град в достъпа им до Морската градина и Летния театър. 

Всичко зависи от това дали към паркингите ще има изградени допълнителни обекти като барове, ресторант и търговски обекти, от които се очакват допълнителни приходи, каза Минко Христов. 

Според него не трябва да се бърза, всичко трябва да се огледа добре, тъй като това е изключително важна инвестиция за града. 

Едва след изготвянето на идейният проект и заданието ще се търсят средства за проектиране и ще се обяви конкурс за проект. 

Според шефът на Спортна зала не може едно подобно съоръжение, което побира 5100 човека само в зала "Конгресна" да функционира с паркинг за 150 коли, какъвто е към момента настоящия. 

Малко вероятно е обаче строителството на новите паркинги да приключи до края на 2018 г., тъй като през следващата година Спортна зала ще бъде домакин на Световното първенство по волейбол и не може да посрещне спортисти и гости на строителна площадка, допълни Христов. Затова по-вероятно е да се изчака и паркингите да са готови не по-рано от 2019 г. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).