Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сръчни деца правят часовникови кули
Автор: Екип Varna24.bg 13:40 / 25.02.2015Коментари (0)2380
©
На 3 март, от 15:00 часа във Фестивален и конгресен център Варна, ще се проведе награждаването на лауреатите от Четвъртия национален ученически конкурс "Българските архитектурни паметници в макети", който е посветен на Националния празник на България - Трети март. Конкурсът се организира ежегодно от Общински детски комплекс, под патронажа на кмета на Варна - Иван Портних и е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН.

Целта е да се засили интересът на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението. Конкурсът дава възможност да се направи преглед на уменията и сръчността на децата, получени и усвоени в училище и в извънучилищните форми на дейност.

Тази година темата е "Часовникови кули". Жури с председател инж. Севдана Таушанова - строителен инженер и членове: инж. Григория Иванова - учител "Информационни технологии", инж. Маргарита Гигова - учител, Йорданка Аргирова - художник и Юлия Кавръкова - историк, учител, разгледа и оцени 109 творби на участници от 32 населени местa в страната: Шумен, Пловдив, с. Приселци (обл. Варна), Хасково, Панагюрище, Търговище, Ардино, Брегово, Елхово, Завет, Меричлери, Неделино, Раднево, Ракитово, Суворово, Златица, Димитровград, Добрич, Дряново, Костинброд, Панагюрище, Провадия, Разград, с. Болярци (Пловдив), с. Горна Малина (София), с. Крайници, с. Стоян Михайловски, Севлиево, Симеоновград, Стара Загора, Плевен, Минск(Беларус), Варна.

Лауреатите в конкурса ще получат авторски плакет и диплом. Специалната награда на Кмета на град Варна ще бъде връчена на Габриела Делчева Иванова - 9 кл., Школа по етнография при Младежки център, гр. Хасково.

Специалната награда на Националния дворец на децата ще получи Станислав Метельский - 6 кл., Дворец на децата и младежите, гр. Минск, Беларус. Грамота за активно участие в конкурса се присъжда на Виолета Нейкова - ръководител на експедиция "Млад археолог" при ОДК, гр. Шумен
Макетите, които участват в конкурса са изработени от различни материали - хартия, природни материали, строителни елементи, зърнени храни, шума от царевица. В творбите освен сръчност са вложени старание, творчество, много любов и фантазия.

Макетите на часовникови кули ще бъдат експонирани в изложба, непосредствено преди общоградското тържество, посветено на Националния празник на България - Трети март.

Награждаването е от 15:00 часа във фоайето на ФКЦ. Каним гражданите и гостите на града да посетят уникалната експозиция от макети, сътворени от сръчните ръце на българските деца.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: