Стана ясно кой ще изрисува една от сградите на варненското летище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:03 / 08.03.2018
3491
Дуото RAGS спечели конкурса Art Airport Challenge, който летище Варна обяви, за да даде нов облик на една от сградите си. Шест екипа се състезаваха във втория етап на конкурса: Glow, 140 Ideas, Rocket01, Faunagraphic, Nasimo и RAGS. Задачата на шестте бе да изготвят визуален graffiti проект, който да съответства с визията на летищния оператор, "Ние оставяме летището в сърцето на всеки пътник".

Победителят бе излъчен снощи на изложба, представяща проектите на шестте екипа в Терминал 2 на летище Варна. Освен наградата от 8500 лева, RAGS ще получи всички необходими инструменти, материали и техническо съдействие, за да реализира своята творба върху фасадата на сградата, с обща площ 900 кв. м.

Проектът ще бъде реализиран през месец април, а официалното му откриване ще съвпадне със седемдесетия юбилей на летище Варна на 9 май.

Финалистът RAGS бе избран от жури според набор от критерии, като "тематика“, "съответствие със заобикалящата среда“ и "технически умения“.  Журито включва управителния съвет на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – оператор на летищата във Варна и Бургас – както и graffiti артистите Десислава Станева и Ирина Томова, Erka.

С преобразяването на летищната сграда, "Фрапорт Туин Стар“ цели да се сдобие с едно уникално произведение на изкуството и летищният оператор е изключително благодарен на всички участници за техния принос и ентусиазъм.

Общо 20 екипа се съревноваваха в конкурса, организиран в партньорство с Николай Божинов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).