Станишев: Заварвам Варна в икономически упадък

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:07 / 19.12.2011
1570
"Бездействието на Община Варна по основните проблеми на града продължава. Не заварвам блестящо положение, а икономически упадък." Това заяви на пресконференция във Варна президентът на партията на европейските социалисти и председател на НС на БСП Сергей Станишев.

По думите му отпускарският период на кмета Кирил Йорданов от преди изборите продължава, докато безработицата става основен проблем за жителите на града. Правителството се отказа от японския заем за пристанището и се готви за концесия, което е пагубно, изтъкна Станишев. Той добави, че всъщност Кирил Йорданов изпълнява това, което му се казва от депутата на ГЕРБ Павел Димитров. Така става и с Йорданка Фандъкова в София, коментира още президентът на ПЕС.

Какво става с проекта "Варна-културна столица на Европа 2019 година", риторично попита Станишев. По думите му варненски депутат лобира морската столица да раздели домакинството на европейска столица на културата със София, вместо да защитава интереса на града.

"След изборите станаха ясни ангажиментите на ГЕРБ. Нито един българин не е гласувал за шоковото вдигане на пенсионната възраст, земеделците не са искали орязване на средствата в сектора, а българските железничари не са гласували за приватизация на товарни превози. Ние ще поставим въпроси за всичко, което се случва в това управление. Дори в сектор, където се смяташе, че ГЕРБ са силни, виждаме провал. Всеки ден има нови изгорели коли и това отразява състоянието на безпомощност на управляващите." Станишев изтъкна и че не е изключено в страната да се проведат предсрочни парламентарни избори, инициирани от ГЕРБ. Председателят на Градския съвет на БСП Варна Борислав Гуцанов обяви, че на следващата сесия на ОбС -Варна социалистите ще внесат искане за провеждане на референдум за забрана на проучванията и добива на шистов газ.

На днешната среща стана ясно, че Красимир Янков е новият председател на Областния съвет на БСП и от днес партията започва подготовката си за парламентарните избори.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).