Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Старци се бръснели в "Гьола", обмислят билетче от 1 лев
Автор: Екип Varna24.bg 10:00 / 12.03.2016Коментари (10)3649
© Varna24.bg
Стотици варненци - голи и по бански, готвят протест в защита на басейна на народа до морето по крайбрежната алея, популярен още като "Топлата вода". Някои го наричат и "Гьола". 

В него повече от 50 г. насам тече в изобилие гореща минерална вода от близкия сондаж и на воля се къпят млади и стари, болни и здрави - денонощно и по всяко време на годината, без вход и надзор. В края на миналата година имаше обаче смъртен случай с младеж след алкохолен запой, а преди това и други удавяния.

Ще се вдигнем до един, ако пратят багерите да го разрушат, заканиха се вчера къпещите мъже в него. Те дори организирали свой инициативен комитет начело с българин и руснак.

Заплахата за събарянето му дойде след среща при областния управител на Варна Стоян Пасев на РЗИ, РИОСВ, Басейновата дирекция и общината преди старта на летния сезон. 

Тя е била предизвикана от множество сигнали в полицията за инциденти, сбивания, кражби, опити за изнасилвания, обясни Пасев. 

Проблемът е голям заради замърсяването на морето, разнасянето на зарази, няма санитарен контрол, водата не се хлорира, а и гледката е повече от грозна.

"Рано сутринта видях поне десетина старци да се бръснат в басейна", сподели впечатленията си областният управител, който ходил на място там.

Проверките установили, че басейнът на брега е нелегален. Има и предписание от РИОСВ за замърсяване на морето, където изтича минералната вода.

След 25 март ще има решение на проблема, увери областният управител. Според него, ако се затвори, ще има голяма съпротива. Затова е най-добре да се направи обществена къпалня, която да има стопанин, но тогава ще скочат и срещу билетче от 1 лев.

Според градската легенда минералният каптаж до морето е бликнал в средата на миналия век, а басейнът е бил изграден при управлението на бившия кмет Кирил Йорданов от щедро дарение на американец, който се отървал от стар артрит след къпане с лечебната вода.


Източник: в. "Труд"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ако,трябва и нов да е басейна ,но да се запази притока на мин.вода,това е природен дар!
0
 
 
Абе,всички знаем ,че там хигиената е под всяка критика! Но,ако се се въведе ред и стане по чисто добре!Но,без да се комерсиализират нещата!
Aнонимен
на 12.03.2016 г.
0
 
 
Проблема не е басейна . кой да го вземел или пък кой си бръснел к..а или ш...дата . Не сме дорасли да ползваме , пазим нещо общо и безплатно .А че си е сборище на измет , особенно вечер , не споря .Да се махне .
0
 
 
За какво бръснене си говорим? Там се пере, къпе, мие и каквото още се сетиш.
Aнонимен
на 12.03.2016 г.
0
 
 
СТИГА ГЛУПОСТИ!НЯКОЙ Е РЕШИЛ ДА "ДОИ" ПАРИ ОТ "ГЪОЛА" И СЪОТВЕТНО Е "КИХНАЛ" НА ПОДКУПНИТЕ!
0
 
 
Никакви билетчета. Направо да забраняват там къпането. Отвратително е.
0
 
 
Ами през лятото, когато хиляди правят нещо си в морето тогава какво правим????-ЗАТВАРЯМЕ МОРЕТО!!! Играта с гьола е ясна. По добре изградете WC и хората да имат поне 10м.кв. безплатна вода, защото на 1км. по на юг, има малко басейнче, с не до там хигиенизирани баня и тоалетна, АМА ЦЕНАТА Е 10 кинта!!!!!
Aнонимен
на 12.03.2016 г.
0
 
 
То само да се бръснеха... те се перат там, да не казвам кво друго правят. Затова трябва да се вземат някакви мерки, срам и позор
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: