Стартира кампания “Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:56 / 14.01.2012
1247
Бивши и настоящи ученици от
ГПЧЕ "Йоан Екзарх":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес от 16.00 часа в Гранд Мол Варна, ще бъде открита изложба базар за събиране на средства за децата на загинали и инвалидизирани при и по повод изпълнение на служебните си задължения, служители на МП и МВР. 

Кампанията под надслов "Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои", е организирана от Синдикат на служителите в затворите в България и Синдикален алианс сигурност в министерство на вътрешните работи.

Откриването на инициативата ще е съпроводено с благотворителен концерт, с участието на изпълнители от: общински детски комплекс - Варна, Фондация "Надежда", професионална гимназия по туризъм "Проф.д-р Асен Златаров", гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх", народен хор "Българче" и "Звездни струни" и др.

Акцията ще продължи до 21.01.2012 г., като в нея деца и младежи от детски градини, училища и университети ще изложат свои произведения за продан.

Гости на мероприятието ще бъдат Данчо Симеонов - областен управител на област Варна, Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, Даниела Петрова - депутат в 41-то народно събрание и председател на комисията "Култура, гражданско общество и медии", доц. Христо Бозов - заместник-кмет на община Варна, Станислав Темелков - председател на постоянната комисия "Обществен ред и сигурност" в общински съвет Варна, Слави Михайлов - председател на Националното сдружение на сираците в България, районните кметове на Младост и Тополи, представители на териториалните служби на МВР и Министерство на правосъдието.

Това не е първата благотворителна инициатива на двата синдиката.кампанията е продължение на проведеният през месец юли тази година втори благотворителен турнир по футбол, в който бяха събрани и дарени десет хиляди лева. Междувременно преди коледните празници двете синдикални организации с помощта на дирекция "Младежки дейности и спорт " събраха дрехи, обувки и играчки за деца от пет социални дома за деца , лишени от родителски грижи и такива с увреждания.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).