Стартира приемът на документи за първа възрастова група в детските заведения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:58 / 01.03.2010
6830
Започва приемането на документи за първа възрастова група в детските заведения. Срокът ще продължи до 10 май. Обработването на информацията ще става до 31 май, когато се очаква да бъде обявено и класирането. Инфомацията е от правилника за прием на Община Варна.

Тази година има съществени промени в условията за кандидатстване в детските заведения. При подаване на документите ще се получава регистрационен номер, който идентифицира дадената молба. С него ще става участието в класирането. Номерът ще е вписан в бланка, в която ще има списък с подадените документи. Разпечатка ще остава в директора, но такава ще получава и родителят. Изискваните докумети ще могат да се подават на части, стига това да е в указания срок.

В новата бланка ще могат да се посочват 4 градини от административния район на местоживеене. Досега всяка градина си е имала район от улици. С предимство в предходни години са били тези деца, които попадат в района. Заявлението ще се подава само в една детска градина, с което автоматично ще се участва за останалите три. Това ще спести много време и нерви на родителите. Без знaчение ще бъде редът на желанията.

С новата система ще се избегне възможността двама родители, които имат различни адресни регистрации да подават едновременно документи в два района.

Едно от изискванията за прием в детските градини е родителите да представят документ, че са платили всички местни данъци и нямат задължения към общината.

Предвижда се броят на местата за малчугаите в детските градини да бъде над 2200, заяви Коста Базитов, зам.-кмет по образовнието. В момента общият брой на детските градини в Община Варна е 50, а броят на началните групи е 88.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
08.07.2010 Събират предложения как да разкриват нови места в детските градини
28.05.2010 Държавата прецаква томболата за градините
17.03.2010 300 варненски деца ще останат извън детските градини
11.02.2010 Все още има недостиг на местата в детските градини
04.01.2010 Превозват деца от "Слънчо" до "Аспарухово"
18.12.2009 Незаети места в новата забавачница в Аспарухово
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).