Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стилияна Узунова представя изложбата "Пристан" във Варна
Автор: Димитър Щерев 08:06 / 12.03.2024Коментари (0)1349
©
От днес - 12-ти до 31-ви март 2024 г. Арт Галерия Le Papillon - Варна e своеобразен "Пристан“ за последните творби, създадени и селектирани за едноименната изложба на талантливата и вдъхновяващо енергична Стилияна Узунова. Откровена, търсеща, експериментираща, вълнуваща, с автентичен почерк, многослойност и многоплановост на размислите й във форма и цвят, Стилияна ни дава възможност за пътешествие над нещатаq, и във времето. Творбите й възвисяват и пренасят и мисълта, и погледа над злободневното, над пространствата, където можем да намерим своя душевен пристан. В тази експозиция нейното емоционално "пътуване“ ни спира там, където има "Надежда“, "Само за минутка“, "При нашите следобеди“ "Да си уловим идея“ и "Така нататък“. Самите имена на картините й създават същото усещане като сложните сюжети на художничката. Там историите се развиват на различни плоскости, като в паралелни светове, където тънките нишки и символни фигури правят връзката между тях енигматична и разгръщаща се като лабиринт.

В живописта си Стилияна е истинска и смела и не рисува, защото би искала да се хареса на едни или други ценители, а защото е свободна и откровена. Картините й съхраняват лично преживяване, послание, смисъл и извират от подсъзнанието, богато на емоции, надежди, символи. Фигурите в нейните картини са метафора на мислите, стремежите, разочарованията, слабостите. Сандъците, камъните, багажът, шатрите, са спасителни куки, символ на нейното минало и бъдеще. А множеството усукани, снадени и преплетени линии са метафора на човешките чувства и свързаността на всичко в света. Историите са като сънувани разкази, които съхраняват с нежност и топлота спомени за лични преживявания, кадри от познати сцени, звуци, аромати и светлини.

Стилияна Узунова произхожда от семейство на художници, а самата тя е завършила Художествената гимназия и Националната художествена академия в София със специалност "Книга и печатна графика" при проф. Владислав Паскалев. Освен като съвременен художник тя е позната, като уважаван художник-гримьор от тв формата "Като две капки вода". Отличена е с много награди в България и чужбина. До момента има осем самостоятелни изложби. Участва и в много общи експозиции и проекти.

Откриването на изложбата е днес - 12.03.2024 /вторник/ от 18:00 ч. в изложбения салон на Арт Галерия Lе Papillon. Експозицията може да бъде видяна от 12-ти до 31-ви март 2024 г. в изложбената зала на галерията във Варна, ул. "Драгоман“ 12, а също и да бъде разгледана на сайта artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: