Стотици варненци се стекоха на военния парад за 6-ти май

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 07.05.2023
604
Стотици варненци се стекоха днес на военния парад по повод Деня на храбростта и Празника на българската армия на площад "Св. св. Кирил и Методий" - пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично", в морския град.

Ритуалът започна в 10.30 часа. В него взеха участие представителни блокове с бойни знамена на военни формирования от Варненския гарнизон. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови бойните знамена и представителните части.Сред официалните лица бяха областният управител, кметът на града, началникът на МВР-Варна, депутати, районни кметове и др., предаде репортер на Varna24.bg.

След края на ритуала от площада пое шествие, водено от Представителния духов оркестър на Военноморските сили и представителен блок на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров", което по булевард "Княгиня Мария Луиза" достигна до "Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година", намиращ се до сградата на Община Варна. Там бяха поднесени венци и цветя в признателност на загиналите за България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).