Стоян Пасев: Преливникът на язовир "Елешница“ се нуждае от ремонт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:02 / 08.06.2017
2520
Преливникът на язовир "Елешница" във Варненска област се нуждае от ремонт, останалите водоеми са в добро състояние. Това съобщи за "Фокус" областният управител Стоян Пасев. Той добави, че проверката на потенциално опасните водоеми в региона е приключила. Направени са съответно предписания. "Имаше два язовира, които са с неустановен собственик. Общините имат ангажимент и ако кажат, че са необходими, ще ги актуват, ако не - да се заличават като водоеми. На дневен ред стои необходимият ремонт на преливника на язовир "Елешница".

Този преливник правеше проблеми през 2015 година и беше в основата на евакуирането на хората. Предходният областен управител е изпратил искане до Междуведомствената комисия за отпускане на средства, но все още нямам отговор дали ремонтът ще бъде финансиран или не", каза Стоян Пасев. По останалите язовири не са установени сериозни проблеми с преливници, стени и диги. "По река Камчия има възстановени диги от "Напоителни системи". За част от водоемите има дадени предписания", каза още Стоян Пасев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).