Стоян Пасев: С разработването на транспортна схема за Варненска област подкрепяме развитието на туризма в региона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:42 / 07.03.2017
2278
Създаването на транспортна схема за Варненска област е ключов фактор за развитието на регионалния туристически продукт. Работим, за да обхванем в устойчива верига основните възли на обществения транспорт и туристическите дестинации във всички общини на територията на областта. 

Така кандидатът на ГЕРБ за народен представител Стоян Пасев коментира гъвкавите транспортни решения, които се търсят във Варна чрез европейски проект с участието на партньори от Австрия, България, Испания, Люксембург, Полша, Словакия.
По инициатива на Стоян Пасев в качеството му на губернатор Областна администрация Варна стана асоцииран партньор по европроекта "Последната миля", а днес експерти от шестте държави провеждат в морската столица работни срещи, посветени на добрите практики в управлението на мобилността.

"Редица фактори затрудняват изпълнението на редовните транспортни връзки в много области на страната. Зависимостта на пътникопотока от сезона е допълнително предизвикателство", посочи кандидатът на ГЕРБ за народен представител Веселин Цонев, който също присъства на форума.
"Целта е транспортната схема да предложи адекватна алтернатива на превоза с частни автомобили. Освен гъвкави и устойчиви транспортни услуги, проектът предвижда туристите и местните жители да получават информация за транспортните възможности чрез съвременни информационни средства като мобилни приложения, интернет-разписания, специални информационни стендове на началните транспортни възли и др.", обясни Стоян Пасев. По думите му този интегриран подход ще направи уникалните дадености и атрактивните за туристите обекти в областта много по-лесно достъпни.

"Последната миля" стартира през април 2016 г. и се финансира по Програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG EUROPE 2014-2020. Бюджетът на проекта е 1,6 млн. евро", припомни Пасев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (430):
03.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
29.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).