Стратегия за здравеопазването разработват във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:27 / 05.02.2018
3700
Стратегия за здравеопазването ще бъде разработена през настоящата година във Варна. Това съобщи в студиото на сутрешния блок на телевизия "Черно море" Анастасия Георгиева, директор на ресорната общинска дирекция. В нея ще бъдат заложени както дългосрочни, така и краткосрочни цели. Тя ще се базира на научни анализи, които ще бъдат проведени съвместно с Медицинския университет. В стратегията ще бъдат засегнати въпросите с детското и училищното здравеопазване, яслите, лечебните заведения, здравните медиатори, водно-спасителната дейност, детското хранене, борбата с кърлежи и комари и др.

Анализите се очаква да приключат до средата на годината. След разработването й стратегията ще бъде подложена на обществено обсъждане, за да са ясни за всички приоритетите, по които ще се работи. Тя ще бъде съобразена с програмите на областно и национално ниво.


Другата важна инициатива, по която ще се работи през 2018 г., е отбелязването на 90-годишнината от общинското водно спасяване. "Съвместно с БЧК -Варна, ще имаме поредица от мероприятия. Още разработваме програмата, но проявите ще са интересни", обеща Анастасия Георгиева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).