Стриктно следят как се чисти Варна от снега, плащат само за свършена работа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
13:26 / 21.12.2012
3403
Приключи заседанието на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия във Варна, което беше ръководено от кмета на Варна Кирил Йорданов.

Повече от 48 часа без прекъсване продължава работата на снегопочистващите фирми във Варна. След като главните улици и булеварди в града са вече проходими, основната задача за днес и през следващите дни е почистването на малките улици, междублоковите пространства, подлезите и спирките във Варна.

Заради снега в кварталите сметоизвозващите фирми са срещат затруднения при достигането до съдовете за смет. Очаква се до края на деня и утре второстепенните улици да бъдат почистени от сняг и проходими. Фирмите ще продължат да работят докато се осигури проходимост на всички улици в града.

Дейността на фирмите по снегопочистването се следи стриктно със системата за контрол, изградена от община Варна. След приключване на работата данните ще бъдат съпоставени. Фирмите ще получат плащане само за реално извършени дейности.

По повод появилите се информации за починали от студа, от Общината съобщават, че през изминалите две денонощия във Варна от измръзване (може би) е починал само един човек. Трупът на 60-годишен мъж е открит в района на Хлебозавода. Мъжът е без дом и е познайник на социалните служби във Варна. Бил е настанен временно в СУПЦ, но е напуснал приюта по собствено желание. В момента в СУПЦ са подслонени над 70 бездомници. Центърът продължава да приема нуждаещи се.
Друг варненец е починал в паричния салон на местна банка, докато е получавал банкова услуга. Третият смъртен случай, за който се съобщава в медиите, е в района на Старо Оряхово, което е далеч извън Варна.

Домашният социален патронаж във Варна продължава своята работа и днес. До края на деня ще бъде раздадена храна за предстоящите празнични почивни дни на 500 нуждаещи се. Трите безплатни трапезарии в града и днес ще осигурят храна на 1325 бедни варненци. Община Варна вече е подготвила и осигурила 90 пакета с храна, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се чрез молитвените храмове в града.

Здравните заведения във Варна функционират нормално. През последните 24 часа в спешния център на МБАЛ "Света Анна" са постъпили над 100 пациента. От тях с контузии на крайници са били 11, а 5-ма с фрактури.

През предстоящите почивни дни градският транспорт във Варна ще се движи по празнично разписание. На 22, 23 и 24 декември автобусите ще спазват съботното разписание, а на 25 и 26 декември - неделното разписание.

Напомняме, че съгласно Наредбата за обществения ред в община Варна, задължение на председателите на управителните съвети на етажната собственост, ръководителите на предприятия, учреждения и обществени организации, собствениците или наемателите на сгради и търговски обекти е да полагат необходимите грижи по отстраняване на снега и леда върху тротоарните площи пред обектите им, както и прилежащите части.


Виж коментарите (5)

Още по темата (168):
27.03.2013 Добричко под снежна обсада
10.03.2013 Атрактивни намаления за любителите на белите спортове
27.02.2013 Снеговалеж затвори пътя Варна-Добрич
07.02.2013 "Жълт код" за Варна и областта заради силен вятър
03.02.2013 "Жълт код" за Варна и областта заради силен вятър
31.01.2013 10 машини обработват пътищата във Варненско
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).