Строителен обект затвори алея и мост във Варна, хората негодуват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:48 / 09.08.2016
1436
Строителен обект затвори алея и мост за удобно придвижване на хората във варненски квартал. Хората се оплакват, че трябва да обикалят и недоволстват, че Общината е позволила заграждането.

Строителната площадка е открита миналата седмица, а от няколко дни прекият достъп на десетки хора е отнет, установи bTV на място. В района живеят предимно възрастни хора, за които удължаването на пътя, особено в горещините, е изпитание.

Част от обходния път е без тротоари или пък е слалом между паркирали коли.

От Общината обясняват, че строителят има разрешение за затваряне на пътеката, която се оказва в границите на частен имот. Затварянето на мостчето е с цел безопасност на преминаващите. Подходът ще бъде възстановен след полагане на основите на сградата и подземните нива.

"Въпрос на няколко месеца е да се свършат изкопните работи, да се обезопаси маршрутът и ще бъде отворен от строителя", заяви главният архитект на общината Виктор Бузев.

Строежът е на метри от дере. Хората се притесняват, че тежката строителна техника може да активира свлачище. Камионите вече са разбили асфалтирания тротоар.

"Ако има някакви отклонения и сигнали за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци в дерето, своевременно ще бъдат санкционирани, ще се разчисти дерето, в никакъв случай проводимостта на дерето не трябва да става жертва на някакви строежи или фриволни изпълнения", подчерта по този повод главният архитект.

Управителката на строителната фирма беше заета в срещи и нямаше време да говори.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).