Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Строят нова детска градина с открит басейн в "Максуда"
Автор: Пламена Николова 12:33 / 08.12.2021Коментари (1)4190
© Община Варна
Община Варна предвижда изграждането на нова детска градина на ул. "Хъшове“ във Варна, която се намира в периферията на ромската махала "Максуда“, научи Varna24.bg.

Прогнозната стойност на новата детска градина е 3,3 милиона лева без ДДС, а любопитното е това, че тя ще разполага с водно огледало или открит байсейн, който да ползват децата в топлите месеци на годината.

Това става ясно от обявена обществена поръчка с предмет "Изграждане на нова детска градина за 4 групи, физкултурен салон, кухненски блок и котелно стопанство - в УПИ IV 131 за детска градина на ул.“Хъшове" №2, гр. Варна“  

Новата детска градина ще бъде с капацитет от  4 групи, физкултурен салон, кухненски блок и котелно стопанство;

Според документацията целта е: "Превръщане на детската градина в привлекателно място за развитие на личността и база за бъдеща конкурентна реализация“, а очакваните резултати от сградата е тя да е "осигуряваща максимален комфорт и отговаряща на всички изисквания за натоварване, земетръс, противопожарна безопастност.

Ето какво още става ясно от документацията по обществената поръчка:

Предвидената площ е 2169 м2. Сградата на детската градина ще е двуетажна с подземен етаж, решена със симетрично планово решение. Сградата е свободно стояща. От север граничи с диспансер за белодробни болести; от изток - ул. “Мануш Войвода"; от юг - с поземлен имот отреден за обществено обслужване; от запад - с ул. “Велчова завера".

В близост до сградата на детската градина няма паркинги и промишлени предприятия, замърсяващи околната среда. Теренът на детската градина включва не по-малко от 40 % озеленени площи.

Поради голямата денивелация на терена, достъпът до детската градина е осигурен посредством рампи и стълби, проектирани в съответствие с изискванията за достъпна среда. Основният вход в сградата е от югозапад, достъпен посредтсвом стълби от северозапад и система от рампи от югоизток.

На североизточната фасада са решени евакуационен изход на партерно ниво и три служебни входа за подземното ниво, като единият обслужва котелно помещение, достъпни посредством стълби.

Проектът предвижда изграждането на четири детски площадки в южната част на парцела. Те са проектирани с мека, шумо и ударопоглъщаща каучукова настилка. Площадките са разположени. С оглед запазване на едрата дървесна иглолистна растителност, площадките за игра са проектирани около дървесните видове. Това допълнително придава усещане за естествена природна среда, където децата да се чувстват спокойно.

В югозападната част на имота е разположена водна площ, отредена за игри и прохлада на децата през топлите сезони. Тя представлява басейн с диаметър 5 м и височина на водното ниво не повече от 10 см. Коритото на басейна е облицовано с мозайка (лист 32x32 см и размер на малката плочка 2.5x2.5 см) с матово антихлъзгаво покритие. Бордът на басейна е облицован с плочи от естествен камък - туфа, който е издържлив на високи и ниски температури и има естествена антислип повърхност. Ръбовете на облицовката на борда са заоблени.

Крайният срок за подаването на документи за участие в търга е 23 декември 2021 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.12.2021 г.
0
 
 
Най голямата лъжа. на наи отвратително то място на варна
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: