Студенти от Алма матер се запознаха с единствената изследователска миниподводница у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:11 / 07.07.2023
923
След близо десетгодишно прекъсване, се поднови една много ползотворна традиция - студенти от СУ "Св. Климент Охридски" - Биологически факултет, посетиха Института по океанология към БАН за своята лятна учебна практика, научи Varna24.bg.

Студентите от трети курс на специалност "Екология и опазване на околната среда“, водени от гл. ас. д-р Мариета Станачкова от катедра "ЕООС“, се запознаха с новостите в морската наука, като им беше изнесена презентация на тема "Морските отпадъци в Черно море“.

Те посетиха и лабораторията на секция "Биология и екология на морето“ към ИО-БАН, където специалистите от секцията им представиха богата колекция от биологични морски препарати, разясниха им етапите на едно морско научно изследване, запознаха ги с най-новите тенденции в морските молекулярни изследвания.

Студените успяха да видят и научат интересни факти за единствената в България изследователска миниподводница PS-8, както и да присъстват, макар и дигитално, на един изследователски, експедиционен ден на научно изследователския кораб "Академик“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).