Студенти спасиха жена от удавяне във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:00 / 09.10.2022
3672
Двама младежи са спасили възрастна жена, която се е хвърлила в бурното море от втора буна във Варна. Случаят е станал минути преди полунощ на изминалата нощ, разказа д-р Искра Величкова от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна в публикация във фейсбук.

"Не искам да разказвам за нашата работа, искам да разкажа за геройството и адекватната реакция на двете момчета. Момчетата са били на близо и виждат как жена с дрехи скача от буната в морето. В това бурно и студено море, в този мрак, те са влезли в морето, с риск за собствения си живот, за да спасят непозната жена.", разказва д-р Величкова.

По думите ѝ, младежите са действали изключително адекватно и след като са извади жената.

"Когато са я извадили от морето, тя все още е дишала, но дробовете ѝ са били пълни с вода. Те са я обърнали съвсем правилно настрани за да изтече водата. Когато нашият екип дойде (бел. ред. Спешна помощ), жената вече бе в кома. Може би сме били на място буквално в последната ѝ една минутка живот. Успяхме да извадим жената от терминално състояние и я закарахме в болницата интубирана, жива. Нашата работа е ясна, но голямата заслуга и геройство е на двете момчета. Жената дължи живота си на тях.", сподели д-р Величкова.

Двамата 19-годишни младежи, Димитър Кандилов и Станислав Иванов, родом от Бургас и Поморие са студенти в Икономически университет Варна и Военноморско училище, съобщава Moreto.net.

Д-р Величкова споделя още, че съдействие са оказали екипи на полицията, както и други, намиращи се наблизо младежи.

"Основното, което ме потресе и съм безкрайно възхитена е от геройството на тези момчетата. Аз като се замисля в това море не знам дали бих скочила. Много беше страшно. Но, има и такива младежи, които са за пример.", споделя д-р Величкова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).