Студенти създадоха виртуални фирми в ИУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:00 / 04.03.2015
1203
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Осем виртуални фирми бяха създадени в Икономически университет - Варна. Те бяха сформирани по иновативния метод на обучение, който бе въведен в най-старото висше икономическо училище в България.

За първи път у нас бизнес симулатора бе прокаран в магистърските програми "Комуникации и бизнес развитие" и "Пазари и технологични иновации". Иновативен бе подходът още от самото кандидатстване на магистрите, което стана чрез техни видеовизитки. Студентите се срещнаха и с висши мениджъри, от които натрупаха реален опит за работа. Новият за България метод на обучение бе въведен в най-старото у нас икономическо учебно заведение по проекта "Бизнес моделиране на учебните планове и програми в професионално направление 3.8 Икономика на Икономически университет-Варна". Той се реализира по Схема: BG051PO001-3.1.07 Актуализиране на учебните програми във висшето образование в съответствие с изискванията на пазара на труда, Договор: BG051PO001-3.1.07-0058. Продължителността му бе 20 месеца, а стойността му 272 920 лева, заяви, ръководителят на екипа доц. д-р Бистра Василева - зам.-декан на Факултет "Управление".

Устойчивостта на проекта е гарантирана, тъй като от този септември по иновативния метод ще се преподава по тези специалности, за неикономисти, в дистанционна форма, както и на руски и английски език в Икономически университет-Варна, обобщи доц. д-р Бистра Василева.

Крайният резултат ще бъде представен през месец май на Международния студентски конкурс за креативни проекти "Бранд Идея".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).