Студентка от ТУ-Варна спечели конкурса за лого на "Варна – Европейски град на спорта 2019 г."

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:17 / 22.03.2018
3146
Третокурсничката от Техническия университет Ивелина Мирославова спечели конкурса за лого на "Варна – Европейски град на спорта 2019 г.", предаде репортер на Varna24.bg.

Шансовете на морската столица да грабне тази титла са изключително сериозни, твърдят експерти в бранша.

Конкурсът за лого бе организиран от Общината и в него участваха над 30 кандидати.

Днес зам.-кметът Коста Базитов награди четирима финалисти в конкурса, които на място чуха класацията. Това бяха Ивелина Мирославово, Силвена Салтирова, Георги Спасов и Михаела Коева.

Ивелина която е студентка трети курс в ТУ-Варна, грабна първото място.

"Срещнахме голяма трудност като жури, защото имаше 30 предложения. Комисията разгледа всички и със затруднение стигнахме до четиримата номинирани. Символа на една инициатива е много важно. Това Варна да бъде Европейски град на спорта е изключителна отговорност за града. След "Европейска младежка столица", ние ще се борим за получаването на тази титла. Има много добри инициативи през годината, които съпътстват нашата програма. Юли месец очакваме делегация, която ще посети нашите спортни проекти и ще се запознае с програмата, тогава ще станат ясни нашите конкуренти за титлата. Септември или октомври комисия в Брюксел ще вземе решение, кой да бъде Европейски град на спорта. Варна заслужава тази титла", каза Коста Базитов. 

Ивелина обясни, че е спечелила конкурса с лого, на което има изобразен силует на гимнастичка, която изпълнява съчетание с лента, извита под формата на буквата "В“. Днес младата авторка получи освен грамота и парична награда от 500 лв. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).