Студентският съвет на ВСУ избра нов председател

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:59 / 21.03.2019
1709
Доротея Николаева – студентка в първи курс в специалност "Архитектура“, бе избрана за председател на Студентския съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“ на общо делегатско събрание. Доротея е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски“ във Варна, член е на Студентския съвет от един семестър. Нейният мандат като председател ще е 2019 – 2021 г.

Пред груповите отговорници днес бяха представени две кандидатури за избор на председател – тази на Доротея Николаева и на второкурсника от специалност "Право“ Антонио Тончев. Антонио е представител на студентската общност на съвета на катедра "Правни науки" и член на съвета на Юридическия факултет. Двамата представиха концепции и идеи за развитие на съвета и студентската общност във Варненския свободен университет, като обединиха мнение, че стойностните инициативи трябва да продължат.

Досегашният председател Стефан Даскалов отчете дейността през изминалите две години, като акцентира върху вече утвърдените събития, станали традиционни за университета – Студентската научна сесия, Ден на кариерата, организиран съвместно с Кариерния център на ВСУ "Черноризец Храбър“, походът до връх Шипка на националния празник 3 март, съвместно с Руския център на висшето училище и научният форум, организиран с факултет "Международна икономика и администрация“. В отчета на дейността активно участваха Сали Светославов - досегашен зам.-председател и Виктория Тодорова – секретар. Груповите отговорници благодариха на екипа на Студентския съвет за активната работа.

Пред делегатското събрание бе представена Михаела Милчева, която е с двугодишен опит в Студентски съвет и в края на миналия семестър беше избрана за секретар.

Новият председател Доротея Николаева отправи покана към Антонио Тончев и Иван Драганов – първокурсник в специалност "Строителство на сгради и съоръжения“, за зам.-председатели на Студентски съвет. Предложението ще бъде обсъдено на следващото заседание на Съвета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).