Събарянето на ромските къщи в "Максуда" ще отнеме доста време, според РДНСК

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
16:23 / 16.01.2012
4851
След като стана ясно, че предстои да бъдат съборени над 70 незаконни обекта във варненската ромска махала "Максуда" се оказа, че за това ще е необходимо доста време. Инж. Галин Баев директор на Регионалната дирекция за национален строителен контрол за Североизточния район посочи, че незаконните имоти са построени върху терен от над 44 декара - собственост на наследниците на фамилията Багдатови.

Имотът, заключен между ул. "Г. Пеячевич" и дерето на територията на район "Младост", трябва да бъде разчистен, за да могат собствениците му да влязат във владение. Към момента се издирват собствениците на постройките, за да могат да им бъдат връчени актове, които пък са съставени на база на констативните протоколи, изготвени от администрацията на "Младост".

"След това очакваме да бъдат обжалвани в съда, както от собственици, така и от правозащитни организации, което означава, че ще отнеме поне година, докато започне събарянето на незаконните обекти", коментира още Баев. Специалистът подчерта, че не е в правомощията му да отговаря, къде ще бъдат настанени семействата, които ще останат без работа, но посочи, че теренът е частен и собствениците са си в пълното право да влязат във владение. Галин Баев коментира, че не се предприемат действия за разчистването на имота, неговите собственици биха могли да заведат иск срещу РДНСК.

"Засега нямаме точна представа, какъв е броят не незаконните обекти в Максуда, тъй като ние се занимаваме само с масивните постройки, а там има и много обекти, които са в правомощията на общината", подчерта директорът на ДНСК в региона.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (6)

Още по темата (29):
17.09.2019 Портних: Продължава събарянето на постройки в "Максуда"
21.03.2013 "Максуда" се оказва "търпима" относно незаконните строежи
22.03.2012 Искат главата на държавен служител заради изказване във Варна
14.03.2012 Съдят държавата заради 44 дка в "Максуда“
27.02.2012 Кметът на "Младост": В "Максуда" хитруват с незаконните строежи
20.01.2012 Нови масирани проверки в "Максуда"
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).