Събарят постройките край Максуда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:43 / 02.03.2011
1636
Започна събарянето на петте ромски постройки във варненнския квартал Максуда, които пречат на европроекта за укрепване на срутището. Акцията е предприета от Регионалната дирекция за национален и строителен контрол. Тежкотоварни машини ще премахнат къщите в следващите часове.

Още преди две седмици, общински чиновници започнаха акция по извеждането на ромите. Причината е, че къщите са незаконни и са построени на общинска земя. РДНСК пък трябва да извърши самото премахване на сградите. Заради атаки и несъгласуване между двете институции, процедурата се проточи.

Ромските фамилии вече са се устроили. Едно от семействата си е направило пристройка от другата страна на булеварда. Там освен къща, ромите са си спретнали и обор, където да държат коня си. Останалите няколко семейства са се настанили във фургони в Максуда. Най-заможните пък се оглеждали, за да си купят нова къща. На зоната, където се събарят незаконните постройки, ромите от махалата викали Кербала, разказа очевидец на събитията.

Припомняме, че незаконното строителство в ромската махала възпрепятства предстоящото укрепване на срутищата по стръмните участъци от новото трасе на ул. "Девня" в отсечката от бензиностанция "Шел" до ул. "Атанас Москов", както и до пътната връзка с ул. "Г. Пеячевич". Кметската администрация чака 1 млн. лв. по линия на Оперативна програма "Регионално развитие". Инвестицията за реконструкцията на трасето пък възлиза на 20 млн. лв.

Източник: Dnes Plus

Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
17.09.2019 Портних: Продължава събарянето на постройки в "Максуда"
21.03.2013 "Максуда" се оказва "търпима" относно незаконните строежи
22.03.2012 Искат главата на държавен служител заради изказване във Варна
14.03.2012 Съдят държавата заради 44 дка в "Максуда“
27.02.2012 Кметът на "Младост": В "Максуда" хитруват с незаконните строежи
20.01.2012 Нови масирани проверки в "Максуда"
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).