Събират на едно място информацията за дейностите и програмите за възрастните хора във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:23 / 19.03.2018
1778
Цялата информация за дейностите и програмите, предназначени за възрастните хора на територията на община Варна, да бъде събирана на едно място. Това предложение на общинския съветник  Калина Пеева получи одобрението на членовете на постоянната комисия "Социални дейности и жилищна политика“.

Пеева предлага съобщенията от Община Варна за всички безплатни, с намаление или специално адресирани за възрастните хора програми и дейности да са обобщени и лесно достъпни. Идеята й е те да се публикуват в бюлетин на хартиен носител, който да се разпространява на места с концентрация на хора от третата възраст. Такива места могат да бъдат пенсионерските клубове, ДКЦ-та, районните кметства и др., стана ясно на днешното заседание.

Голяма част от възрастните българи не ползват новите технологии, което означава, че в повечето случаи информацията за отделните програми не достига до тях. Желанието е това да се промени и максимален брой хора да са уведомени за дейностите и програмите на Община Варна, от които могат да се възползват.

На днешното си заседание общинските съветници приеха промени в наименованията на социалните услуги, предлагани на територията на община Варна. Измененията се правят заради поправки в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, които влязоха в сила в началото на януари тази година. В срок до 30 април 20018 година кметовете на общини трябва да предприемат необходимите действия за приемане на решения от общинските съвети за промяна на наименованията на социалните услуги.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).