Съдии и прокурори ще посрещнат студенти от ИУ – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 25.04.2018
1307
"Открито за съдебната власт“ е надсловът на Деня на открити врати, организиран съвместно от Апелативен съд – Варна и Апелативна прокуратура – Варна. Утре, от 10,00 часа в съдебната зала на Апелативен съд – Варна, съдии и прокурори ще посрещнат студенти от ИУ – Варна. Младите хора са бъдещи служители в съдебната администрация на органите на съдебната власт, тъй като изучават такава специалност в университета.

За мястото и ролята на съда и прокуратурата, за отговорността и за честта да служиш на закона в името на доброто и справедливото, студентите ще разговарят със съдия Росица Тончева от Апелативен съд – Варна, с прокурорите от Апелативна прокуратура Стефка Якимова и Слави Андонов. Няма да има теми табу, както и въпроси, които ще останат без отговори, уверяват магистратите. На финала на Деня на открити врати младите хора ще разговарят и с председателя на Апелативен съд – Варна – Ванухи Аракелян.

Денят на открити врати за двете апелативни институции се посвещава както на празника на Българската Конституция, който честваме през м.Април, така и на 20 годишнината от създаването на Апелативен съд – Варна и Апелативна прокуратура- Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).