Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдът два пъти връща уволнен шеф във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 18.08.2014Коментари (0)600
© Народно дело
Тормоз върху учителите упражняват ученици, родители, директори и дори партийни функционери. За такъв случай разказва шефът на СУПЦ "Анастасия д-р Железкова" във Варна Пламен Петров. Преди години в зората на демократичните промени у нас, с цел да затворят производствения комплекс в училището е изпратен репортерски екип, който в една от телевизиите разказва колко нехуманно е да се използва детски труд. Петров отговорил, че учениците са пълнолетни и трябва да изучат професията.

След това се появил новоизлюпен партиен функционер и се разпоредил всички машини от едното производство да се предадат на една фирма, а другите на друг. Петров възразил, че това може да стане само с писмена заповед. След като не изпълнил устното разпореждане, последвало уволнението му. Цели 2 г. бил безработен, а през това време се водели съдебни дела. В крайна сметка съдът го връща на работа, но времето на безпаричие и несигурност сериозно разклащат здравето му.

При друг случай Петров настоява пред общината да се увеличи щатът на охраната, тъй като едното крило на общежитието, което се ползва за общински приют, остава вечер без надзор и всеки си прави каквото иска. На базата на неговата докладна записка недоброжелателите му спретват проверка, която установява, че директорът "не осъществява контрол на пребиваващите в общежитието" и за несправяне с работата го уволняват втори път.

Следва нова 2-годишна съдебна сага. Пламен Петров отново е върнат на работа. Признава обаче, че нервите, хвърлени в работата, и двете уволнения са подкопали сериозно здравето му.

"При нас няма починали на работа колеги", коментира той, но посочва, че много от подчинените му са се пенсионирали по-рано заради придобити болести по време на работа.

"Работим с младежи, които са живели в лоша среда, на улицата, имат психични отклонения и заболявания от различно естество и работата с тях е много трудна", коментира още специалистът.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: