Съдът реши: "Задържане под стража" за 25-годишен крадец от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:00 / 21.07.2016
1025
Състав на Районен съд - Варна взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 25-годишен младеж.

Спрямо 25-годишния С. С. са предявени обвинения за две тежки умишлени престъпления - кражба, извършена в условия на повторност и в съучастие, както и за грабеж на пари и ценности. Деянията, за които младежът е привлечен като обвиняем са извършени на 6-ти срещу 7 юли тази година в района на III РУ на МВР.

Съдът прие, че са налице и двете законови предпоставки да му бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража" - обосновано предположение за авторство на деянието, както и съществуването на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

За 25-годишния С. С. настоящото деяние се явява извършено в условията на повторност, само пет месеца след началото на изпитателния срок по влязла в сила по отношение на него предходна присъда, също за посегателство срещу собствеността на гражданите. Срещу обвиняемия има още няколко висящи досъдебни производства, включително и внесен по едно от тях обвинителен акт в съда.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба, делото е насрочено пред ВОС за 27 юли т.год. от 13 ч.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).