Съдят германец, отглеждал канабис

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:22 / 18.06.2009
1055
Делото срещу германския гражданин Райнер Херман, хванат миналия август да отглежда канабис в оранжерия, построена в близкото село Ивански в дома на тъста и тъщата, започна вчера в Шумен. Процесът ще продължи на 10 юли, за да бъдат разпитани още двама полицаи. До тогава трябва да бъде готова и комплексната ботаническа и биохимическа експертиза, назначена по искане на защитата. Според адвокатката на подсъдимия експертите написали в становището си, че растението, открито в оранжерията на Райнер е от вида "Херба Канабис Индика Сатива", а такова не съществувало.

Съпругата му Даниела Нейкова, както и тъстът и тъщата, които са бивши учители, не бяха привлечени като обвиняеми, а само като свидетели. При спецакцията на 20 август м.г. и обиска в къщата на родителите на съпругата, беше обявено, че тревата се отглежда от немско семейство. Оранжерията била построена от Херман и държана заключена, тъстът и тъщата знаели какво се сее вътре, обясниха те в съда, та се наложи да им прочетат тогавашните им показания по време на разследването. На собствениците на имота зетът обяснил, че прави нещо, от което ще спечели много пари. По време на процеса той не проговори. Очаква се това да стане в края на делото. При обиска в оранжерията бяха открити 5,856 кг марихуана, чиято стойност според обвинителния акт е на над 35 000 лв.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).