Съдят млад шофьор, убил велосипедист в аварийната лента на АМ "Хемус“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:08 / 27.07.2017
1378
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден Николай Н. от Провадия, който при движение без необходимост в аварийната лента на автомагистрала "Хемус" причинил смъртта на движещия се там 67-годишен велосипедист Руско Ч. Престъплението по член 343, ал. 1, буква "в" от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода от 2 до 6 години.

Тежкият пътен инцидент станал на 2 август 2014 г. Подсъдимият Николай Н., тогава на 20 години, навлязъл в аварийната лента на магистралата в посока летище Варна. Там застигнал движещият се велосипедист. Колелото на 67-годишния мъж било отхвърлено след удара, а автомобилът на Николай Н., който пътувал със скорост над 100 км в час, продължил да се движи. Пострадалият бил откаран в болница, където починал.

Причина за смъртта му според заключението на съдебномедицинската експертиза е тежка комбинирана травма на гърдите и корема, с разкъсване на черния дроб и последвал излив на значително количество кръв в коремната кухина.

По делото са назначавани няколко експертизи, след като експерт в тройната автотехническа експертиза година след инцидента се отказал от заключението си, че ударът на автомобила в колелото е бил в аварийната лента. Без да му бъде официално възложено, експертът си поставил сам задачи, на които си отговорил, като опровергал даденото по-рано заключение на тройната автотехническа експертиза. Той застъпил тезата на защитата, че ударът е бил в дясното платно на автомагистралата.

Окръжната прокуратура във Варна назначила повторна комплексна автотехническа експертиза, която доказва къде и как автомобилът на подсъдимия е застигнал велосипедиста чрез повредените детайли след удара на колата в колелото, следите от задирания по асфалта, начупените храсти и разположението на двете превозни средства непосредствено след сблъсъка.

Делото срещу Николай Н. е насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд в края на септември 2017 г.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).