Съдят шофьор без книжка, убил пътник при зловеща катастрофа във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19 / 27.04.2017
2435
29-годишният Стоян Хр. е предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване смъртта на пътник при управление на моторно превозно средство без правоспособност.
 
На 14 декември 2015 г. подсъдимият и неговият спътник Зл. Зл., който пътувал на предната дясна седалка, се прибирали от работа с автомобила на Стоян Хр. 

На бул. "Владислав" във Варна по неустановени причини подсъдимият насочил колата си към бордюра, ударил се и автомобилът се преобърнал. След завъртане колата се спряла в дърво, а от удара таванът се деформирал. Пътникът на дясната седалка получил тежка черепно-мозъчна травма и починал на място. 

В хода на проведеното досъдебно производство било установено, че Стоян Хр. не притежава необходимата правоспособност да управлява МПС. 

Преди пътно-транспортното произшествие той бил санкциониран за допуснато административно нарушение по Закона за движение по пътищата, както и че е управлявал колата си със скорост над разрешената. Във взетата и изследвана проба кръв не се доказало наличие на алкохол или друго упойващо вещество. 
 
Предстои делото срещу 29-годишния Стоян Хр., който е с чисто съдебно минало, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).