Съкращават до 15% от хората в Морска администрация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:10 / 10.11.2009
940
Между 10 и 15-процентни съкращения се задават в изпълнителна агенция "Морска администрация". Това беше потвърдено вчера от новия изпълниелен директор на агенцията Сергей Църнаклийски. Той посочи, че вероятно най-много ще се ореже администрацията във София. Нямало да останат незасегнати и дирекциите. Засега не е ясно колко души точно ще бъдат съкратени. Предстои да направим анализ и да преценим, рамката обаче е тази - 10-15%, посочи той. В момента във всички звена на агенцията работят 328 души, уточни Църнаклийски.

Отлага се обявяването на конкурс за нов директор на ИАМА - Варна, каза още новоназначеният шеф на агенцията. Църнаклийски допълни, че първо ще се изчака съдебното решение, което трябва да постанови връщането или окончателното уволнение на кап. Богдан Богданов. Той беше отстранен от предишния изпълнителен директор на агенцията кап. Николай Апостолов.

Междувременно ще бъдат създадени няколко междуведомствени групи, които да работят по различни проблеми от сферата на морския бизнес. Сред тях са подобряването на условията на труд на моряците и търсене на варианти за така спорните данъци, с които се облагат възнагражденията им. Не на последно място трябва да продължи и процесът на привеждането на законодателството ни в съответствие с европейското.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).