Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Със зрелищни демонстрации ВМС откриха новата учебна година във Варна
Автор: Пламена Николова 16:23 / 07.01.2020Коментари (0)1099
На 7 януари в пунктовете за базиране Варна и Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби се проведоха военни ритуали по повод тържествено откриване на учебната 2020 година и новия годишен цикъл на подготовка на военните моряци.

В пункт за базиране Варна строя на военните формирования бе приет от командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. След тържественото издигане на военноморския флаг военнослужещите и цивилните служители бяха поздравени от командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и от заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусенски.

Водосвет за здраве и успех бе отслужен от свещеник от Варненска и Великопреславска митрополия.

От борда на моторен катер "Васил Левски" представителите на медиите наблюдаваха епизоди от занятия по приемане и предаване на леки товари и поща по траверзен способ, подготовка за бой и поход на военните кораби, развръщане на водолазен полигон и практически водолазни спускания, подготовка и спускане на телеуправляем подводен апарат "ПАП-104" за идентифициране и унищожаване на открити подводни обекти, борба с възникнал на кораба пожар, спасяване на пострадал при пожара човек и транспортирането му до УМБАЛ – Варна с използване на вертолет AS565MB "Пантер" от състава на Военноморските сили.

В Пункт за базиране Бургас началникът на щаба на флотилията капитан I ранг Велко Велков приветства личния състав и даде своята висока оценка за положените усилилия и постигнатите резултати при подготовката и изпълнението на всички задачи през изминалата 2019 учебна година. Той подчерта, че учебната година е динамичен процес, насочен към усъвършенстване на уменията на военните моряци за изпълнение на поставените им задачи на море и очерта основните учения и мисии предстоящи пред флотилията през 2020 година. Отец Стилиян от църквата "Свети Никола" – гр. Черноморец извърши водосвет за здраве и успехи.

Бе направен показ на техника от състава на формированието за овладяване и преодоляване на последствията от природни бедствия и бяха проведени показни занятия по обезвреждане на невзривени боеприпаси и борба с пожар.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: