Съседи взели крадците за работници по покрива на Кукления театър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:40 / 28.12.2015
934
Щетите по покрива на Кукления театър все още се изчисляват. Ясно е обаче, че крадците са задигнали около 20 кв.м. медни листове от покрива. Липсват още медни улуци, обковът на кулата, който е специална изработка, и кабелите с декоративното осветление на театъра. Това съобщи за Дарик Косьо Костадинов, заместник-директор по техническата част на театъра.

Кражбата е станала призори в две поредни утра - в събота и неделя. Крадците изчакали охранителите да си тръгнат. Съседите пък помислили, че хората по покрива са работници.

Без метално покритие е останала част от покрива точно над залата за зрители. Ако има течове, могат да бъдат повредени стените в залаta, които са със специална изолация.

Оголената част от покрива на Кукления театър най-вероятно ще бъде временно покрита с найлон, за да се предотвратят щетите по залата за зрители, ако в близките дни завали.

Преди 4 години отново е имало кражба по покрива на Кукления театър, която обаче е била пресечена. Тогава крадците успели да свалят част от скъпите медни листове и ги подготвили за изнасяне, когато били спипани, разкри Костадинов. Той обясни, че няма как на покрива да бъде монтирана охранителна система, тъй като по него се движат птици и котки.

"Сградата е паметник на културата и не мисля, че някаква кръпка от други материали би стояла добре. През лятото много чужденци идват и снимат. Не би трябвало ние да рушим вида на сградата заради вандалщината, по-скоро трябва да ограничим достъпа на вандалите", сподели директорът на Кукления театър Вера Стойкова.

До 9 януари Кукленият театър е във ваканция. Очакванията са Общината да помогне за покриване на щетите, каза още Стойкова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).