Съществуването на приюта за настаняване на деца към Дом Гаврош е под въпрос

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:07 / 29.12.2016
1151
Съществуването на приюта за настаняване на деца към варненския Дом Гаврош е под въпрос от началото на 2017 година. Това разбрахме от Гергана Енчева, която е психолог в дома. От 22 години там живеят най-уязвимите деца - оставени без родителски контрол и подкрепа, преживели насилие или отпаднали от образователната система.

Дълги години Дом Гаврош бе подкрепян финансово от благотворителни организации от Великобритания. Тази подкрепа си пролича най-силно през 2003 година, когато в морската столица гостува принцът на Уелс - Чарлз. Тогава той посети и Дом Гаврош. Сега издръжката в приюта е изцяло от държавата, парите драстично бяха намалени, и не достигат за сметките за ток, храна, лична хигиена и здравни грижи за децата.

И за да не пострада работата за безпризорните деца, от Сдружение Гаврош призовават за помощ в поредна благотворителна кампания наречена "Избери, за да помогнеш". Чрез SMS с текст DMS GAVROSH на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори се събират спешно средства за оцеляването на приюта. А дали община Варна ще припознае услугата Кризисен център за деца в Дом Гаврош ще стане ясно от следващата година, когато бъде представена и новата Социална програма за 2017 година.

Източник: БНР


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).