Състезание "Енергетиката и ние" ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:38 / 22.03.2023
721
"Зелената енергия - проблеми и перспективи" е темата на 7-ото национално средношколско състезание "Енергетиката и ние, което ще се проведе присъствено на територията на Електротехнически факултет в Техническия университет във Варна, научи Varna24.bg.

Събитието ще бъде официално открито на 24 март, от 9 часа, в зала 212Е от организаторите на състезанието – Техническият университет – Варна и РУО-Варна.

В състезанието ще вземат участие 65 ученици до XII клас, от 15 градове в страната. За всички участници са предвидени награди и възможност приоритетно да бъдат приети за студенти по определени специалности на Технически университет - Варна за учебната 2023/2024 година.

В рамките на състезанието, за учителите-ръководители на ученическите екипи, директори и други педагогически специалисти е организирана кръгла маса на тема "Популяризиране на възможностите за професионална реализация в областта на енергетиката“.

На форума са поканени представители на фирмите - Електроенергиен системен оператор ЕАД, ЕРП Север, ЕРП Златни пясъци, АЕS България ВяЕЦ "Свети Никола", Калиакра Уинд Пауър АД, Агрополихим АД, SolarPro, Електромонтажи Варна ООД, които ще вземат участие в комисиите за оценка на проектите на учениците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).