Съветници настояват за секции на всички политически групи в сайта на Общинския съвет

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:45 / 28.02.2020
2136
В сайта на Общински съвет – Варна да бъдат обособени отделни секции за всички политически групи в местния парламент, където те да могат да публикуват становища и коментари по обсъжданите теми, поиска от името на 8-те представители на БСП в законодателната власт Мария Тодорова.

За общинските съветници, необхванати в групи, в писмото до председателя на ОбС – Варна Тодор Балабанов Тодорова и колегите й от групата на БСП предлагат да има възможност да публикуват становища и предложения на профилите си в сайта на местния законодателен орган.

От БСП настояват още информационните съобщения на пресцентъра на ОбС – Варна, изпращани до медиите след всяко заседание на постоянните и временни комисии, да съдържат обективна и точна информация за направените по време на заседанията коментари и предложения и от съветниците, които не са членове на най-голямата група в местния парламент (ГЕРБ) или от техните партньори в мнозинството.

В мотивите за поредното предложение на групата на БСП, свързано с подобряването на работата и комуникацията със средствата за масово осведомяване, респективно с гражданите на Варна, Мария Тодорова посочва, че: "Това, което прави впечатление в информационното съдържание на сайта на Общински съвет – Варна, са две неща: Първо, в него липсват раздели, в които отделните групи в ОбС да могат да публикуват становища, предложения и информация, свързана с техните активности“. Второто наблюдение на секретаря и говорител на групата на социалистите е, че в раздела с предложенията, описани като влезли за обсъждане в местния парламент, са налични само тези, подписани от кмета на Варна Иван Портних.

"В деловодството на Общински съвет - Варна постъпват и други предложения за разглеждане от постоянните комисии, освен тези на администрацията – от общински съветници, от граждани, от неправителствени организации, от други институции. Те обаче остават неотразени в сайта на Общинския съвет, който би следвало да е гарантирана институционална трибуна на всички общински съветници, независимо от партийната им принадлежност, които са избрани и представляват гражданите на Варна.“, се казва още в предложението на Тодорова до председателя на ОбС – Варна за промени в организацията на електронния сайт на институцията.

 

 

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).