Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветник от ГЕРБ призова колегите си да не действат предизборно
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 04.08.2015Коментари (0)1095
© Impact Press Group
Тодор Балабанов, председател на групата на ГЕРБ в ОбС на Варна, се обърна в отворено писмо до своите колеги по повод предстоящата сесия на ОбС. 
Varna24.bg го публикува без редакторска намеса:

"Утре -5 август, предстои важна сесия на Общинския съвет на Варна, и тъй като предизборната демагогия става все по-агресивна, припомням, че позицията на групата на ГЕРБ винаги e била - работа, а не популизъм.
 
Ако някои колеги вече мислят само за избори, ние работим за развитието на града, конструктивно, без евтини пиар акции. В случай, че определени кандидат-кметове или кандидати за общински съветници желаят предизборни изяви от трибуната на Общинския съвет, склонни сме да подкрепим предложение за провеждане на специална сесия на Общинския съвет, на която те да бъдат търпеливо изслушани.

Липсата на сериозни аргументи убива сериозната политика, затова все пак вярвам, че заседанието на Общинския съвет ще приключи с приемане на важни за града решения: отпускане на средства за проектиране и изработване на ПУП на рибарско пристанище в местността Карантината в кв. "Аспарухово"; приключване на проектите за ПСОВ Златни пясъци и ПСОВ Варна; учредяване на сдружение "Варна - Европейска младежка столица", което е пряк ангажимент на града ни във връзка със спечелената титла; изграждане на къмпинг зона в района на Аспарухово, която ще бъде единствена на територията на страната, с цел популяризиране на Варна като младежка туристическа дестинация; създаване на "Социална чайна", в която е партньор "Майкрософт". 

И още - важно е да приемем удължаването с няколко месеца на срока на действие на договорите за концесия за сметопочистване на районите "Одесос" и "Аспарухово" до избора на нови изпълнители, тъй като действащите договори са изтекли, а, заради обжалвания, все още не е приключила процедурата за избор на нов изпълнител. С удължаването ще осуетим възможността за криза с боклука в разгара на летния туристически сезон.

На сесията трябва да предоставим на 100% от линиите на общинската фирма "Градски транспорт", в изпълнение на ангажиментите по проекта "Интегриран градски транспорт"; да отпуснем социални и здравни помощи на нуждаещи се граждани; да приемем наредба, с която въвеждаме правила при прокопаванията на улици и тротоари и така ще преустановим порочната практика за безразборно копане и некачествено възстановяване на настилки; очакват ни решения за средствата по фонд "Солидарност" за предотвратяване на щетите от бедствието в Аспарухово м.г. - укрепване на деретата- Фатрико и до Елдпром. И - не на последно място - във връзка с празника на Варна, да уважим най-достойните варненци като ги удостоим с почетни звания и отличия.

Бойкотът на работата на Общинския съвет утре ще осуети всички тези важни за Варна решения. Кой ще поеме отговорност за това? Особено тревожен е опитът за създаване на напрежение по темата с т.нар. "ромски блок" в кв. "Възраждане". 

На варненци трябва да бъде категорично ясно, че не се предвижда строеж на блок, в който ще бъдат настанявани роми. Обсъжда се изграждане на общински жилища, които ще увеличат и обновят общинския жилфонд.

В момента хиляди варненски семейства живеят под наем и са картотекирани като крайно нуждаещи се. Какво да отговаряме на техните въпроси? Да се спасяват кой както може ли, само защото някой хвърля въдица със стръв "ромски блокове"?

ПП ГЕРБ никога не е разчитала на ромски гласове по време на избори и това лесно може да бъде проверено , затова тази предизборна истерия е още по-нелепа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: