Съветват туристите как да избегнат задръстванията във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:57 / 06.07.2018
1538
Туристите, които през лятото ще пътуват към Варна с личните си автомобили, е добре да се информират и да търсят алтернативни маршрути, за да не попаднат в огромните задръствания. Те са предизвикани от строителството на булевард "Васил Левски“. Очаква се част от новото трасе да е готово до 15 август, а булевардът да бъде завършен до края на октомври, съобщава БНТ.
 
Трафикът може да бъде избегнат, ако туристите нямат намерение да останат във Варна и преминават транзитно през града, казва Деян Драганов – председател на Съюза на българските автомобилисти във Варна.

"За тези, които пристигат от Северна България и пътуват на юг, да ползват обходния маршрут през Аксаковска панорама, Кичево, пътят който обикаля целия град. Друг алтернативен маршрут е през село Константиново и град Белослав. По този начин се заобикаля Варненското езеро и може по-бързо да се стигне до автомагистрала “Хемус". Тези, които обаче ще отседнат във Варна и в близките курорти, ще трябва да се запасят с търпение попадайки в трафика. Не знам точно маршрут, в който в точния момент да бъде свободен и чист. Ние виждаме, задръстванията в града са почти през целия ден. Спазвайки Закона по пътищата, спокойствие, да бъдем търпеливи.
Много от шофьорите смятат, че няма как да се избегнат колоните от автомобили заради ремонта на булевард “Левски", няма и алтернатива", коментира Деян Драганов.

Все пак, за да се избегнат задръстванията във Варна, начините са - да не се пътува в пиковите часове и да се пропускат централните части на града.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).