Световноизвестната кафе верига Starbucks откри трето кафене във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19 / 17.11.2022
3837
Световноизвестната кафе верига Starbucks®, представена в България от AmRest, откри своето трето кафене във Варна. Това е шестнадесетият обект в страната на прочутия бранд. Кафенето е разположено в Гранд Мол Варна на ул. "Акад. Андрей Сахаров“ 2 и разполага с търговска площ от 165 кв. м. и 110 седящи места отвън и вътре. Обектът е отворен за посетители всеки ден от 8:30 до 21:00 ч.

Новото кафене следва философията на Starbucks® да подкрепя креативността, създавайки уникална атмосфера, която предразполага към общуване и приятно прекарване на свободното време. Интериорният дизайн е съвсем нов, разработен специално за морската столица, с акцент върху градската култура и традициите.

"Искаме да допринесем за развитието на кафе културата, да дадем още едно място за социални контакти и да бъдем част от всекидневието на варненци. Стараем се да бъдем новатори, да се развиваме динамично и да отговаряме на изискванията на нашите клиенти. Затова вярваме, че ще предоставим уникално преживяване на жителите и гостите на Варна.“, заяви Иван Георгиев – регионален оперативен директор на Starbucks® за Румъния и България.

Гостите на новото кафене имаха възможност да опитат ароматните празнични напитки на Starbucks® ˗ Джинджърбред Лате, Тофи Нът Лате и Горещ шоколад с пралина и бисквитки, поднесени в легендарните за бранда коледни червени чаши.

Всички гости на Starbucks® Варна могат да се насладят както на емблематичните напитки на веригата, приготвени с кафе 100% арабика, така и на всички иновативни и сезонни предложения, които се предлагат на глобално ниво. Новият Starbucks® в Гранд Mол Варна е оборудван с най-новите кафемашини Mastrena 2, които са от най-високия клас и на тях баристите ще приготвят невероятно кафе.

Лимитираната празнична мърчъндайзинг серия на Starbucks® ще очарова всички ценители и колекционери. Освен това, всеки донсъл чаша за многократна употреба в кафенетата на Starbucks®, ще получи отстъпка от цената на напитката си и ще помогне за опазването на околната среда.

Специален гост на събитието беше любимецът на българската публика – рапърът Явор Янакиев, познат като 100 Кила, който е родом от Варна. Той зарадва гостите на събитието с най-известните си изпълнения и раздаде автографи на всички фенове.

За Starbucks®

Американската верига за кафе Starbucks® стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 27 хиляди локации в повече от 70 държави. В България тя е представена от AmRest, най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа.

Целта на Starbucks® е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите зърна кафе от вида Арабика, и подчертават техните богати вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks® roast.

В България първото заведение Starbucks® отвори врати през 2008 г. на ул. "Гурко“ 62. Днес обектите вече са шестнадесет – девет в София, два в Бургас, два в Пловдив и три във Варна.

За AmRest

AmRest Holdings SE е най-големият оператор на ресторанти и единствен представител на Starbucks® в Централна и Източна Европа. Компанията управлява обекти на KFC, Pizza Hut, Starbucks® и Burger King и е собственик на бранда La Tagiatella и двата китайски бранда: Blue Frog и KABB. Към момента AmRest ръководи над 1600 ресторанта в 16 държави, сред които Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България, Сърбия, Хърватия, Германия и Китай.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).