Тази варненка наруши закона и вижте как я наказаха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:45 / 08.03.2017
967
Районният съд във Варна одобри постигнато в съдебна зала споразумение между прокуратурата и подсъдимата, по силата на което 46-год. Р. Иванова се призна за виновна в престъпление по чл.234 ал.1 от НК. 

На 8 октомври 2015 год., при специализирана съвместна проверка на полицейски и митнически служители било установено, че на входа на търговски обект в района на автобусна спирка, тя държи в себе си торба, съдържаща автомобилен ключ и 45 кутии цигари от различни марки, без изискуемия акцизен бандерол върху опаковката. Отделно при проверката на паркирания наблизо чужд автомобил били намерени още 77 кутии с контрабандни цигари от две отделни търговски марки. Общата стойност на предмета на престъплението е над 900 лева, а размера на избегнатия и неплатен дължим акциз е за над 450 лева.

46-годишната варненка е неосъждана и няма налагани административни наказания за нарушения. Деянието не представлява маловажен случай. Иззетите по делото цигари се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).