Терминал осигурява достъп на гражданите до интернет в Общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:25 / 14.12.2015
634
Компютърен терминал, който дава безплатен достъп до информация по електронен път - т.нар. киоск терминал, работи във фоайето на Община Варна. Той е доставен по проект "Е-ПОДЕМ" на Националното сдружение на общините в Република България с финансиране по Оперативна програма "Техническа помощ".

Пълният комплект от техники включва още широкоформатен скенер за документи с големи размери, сървър, две компютърни конфигурации, два принтера, два скенера и видео-екран. Целта е да се повиши административния капацитет на общините чрез електронизация на дейностите по подготовка и изпълнение на европейски проекти. Предвижда се още разработване и внедряване на електронна система за управление на европроекти. 

Чрез системата ще се извършва електронен обмен на документи, а предвиденият публичен модул ще гарантира прозрачност. В изпълнение на дейностите по проекта експерти от Община Варна вече преминаха обучения и обмен на практики с колеги от ЕС, съобщиха от дирекция "Европейски и национални оперативни програми" към Община Варна. Подобна специализираната техника е монтирана и в районните администрации.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).