Тигрови комари се появиха и в центъра на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
17:07 / 29.08.2018
14840
Читател на Varna24.bg изпрати сигнал, че тигрови комари са се появили и в центъра на Варна. Той изпрати снимка, направена в офиса му на ул. "Любен Каравелов", на която е запечатал нашествието на черно-бялото насекомо. По-късно били засечени още няколко "кръвожадни" екземпляра. 

Припомняме, че експерти на Регионалната здравна инспекция във Варна са установили наличието на тигрови комари в ж.к. "Трошево", съобщи наскоро за Varna24.bg д-р Янка Драганова,  директор на Дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ-Варна. 

Неотдавна подобен сигнал, подаден от Цветния квартал, вдигна на крак служителите в РЗИ, които проверяваха деретата в района, но не установиха нищо притеснително. 

"Тигровият комар пренася заболявания, както всички останали комари. Профилактиката е свързана със замрежване на прозорци, трябва да се използват  лични предпазни средства, когато сме край водоизточници, тъй като  идеална среда за развитието на комари е застоялата вода, затова не трябва да се оставя на открито вода за повече от седем дни", коментира д-р Драганова.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).