Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Тийноватор" учи младежи от Варна как да развиват бизнес идеите си
Автор: Пламена Николова 15:39 / 25.11.2021Коментари (0)1274
© Varna24.bg
Неформалното образование става все по -популярно през последните години. То се определя като комплекс от процеси, средства и институции, специално и специфично разработени за нуждите на обучението и възпитанието, които обаче не са директно насочени към даването на образователна степен. Една такава платформа за неформално образование е и програмата "Тийноватор". За възможностите, които дава споделят Мариам Аракелян и Георги Георгиев.

Мариям Аракелян е на 16 години и учи в Международен Френски Лицей – Варна. За програмата научава от своята учителка по български език. С удоволствие и отговорност се включва, защото приема това кото своя кауза, ч която вярва че ще придобие много полезни умения и опит.

Георги Георгиев е ученики в 12 клас в Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" – Варна. Неговите предприемачески нагласи го мотивират да се включи в програмата. Ще учи в чужбина, защото специалността, която иска да следва не се предлага в България. Споделя, че при възможност би се върнал да работи и живее обратно тук. Веднъж седмично домакин на срещите им става Социалната чайна / The Social Teahouse /, които са естествен и обичан партньор на младежки инициативи.

Тийноватор е необикновена програма, която среща успешни предприемачи – ментори с младежи в 10 и 11 клас, които работят в клубове по 10-15 човека за създаването и презентирането на първата им бизнес идея. Ментори на учениците са Даниела Цочева и Апостол Пенков. Младежите се учат как да превърнат страстта си в печеливш бизнес, как се работи в екип и как се презентира.

Тийноватор е сред петте избрани проекта в осмото издание на инициативата "ПРОМЯНАТА“,  където бяха избрани 5 финалиста след 5 етапа на селекция. От тази седмица вече тече онлайн гласуване, което ще продължи до 2 декември. Всеки желаещ може да  даде своя глас за Тийноватор на Промяната ТУК.

Във Варна Тийноватор тази година има няколко клуба, като единият от тях "А отборът“ събира ученици от няколко училища, които обединени от общия си интерес към предприемачеството и без да се познават преди да влязат в програмата, вече работят съвместно. Клубът е от ученици от Международен френски лицей, IV езикова гимназия "Фредерик Жулио Кюри“, Математическа гимназия "Д-р Петър Берон“, ПГТМД, СУ "Св.Климент Охридски“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: