Тодор Балабанов: Видеонаблюдението е необходимост за Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
10:33 / 15.10.2018
2910
След решение на местния парламент се очаква Община Варна да придобие всички дялове на австрийското дружество "Ефкон АГ", с което е в съсобственост по отношение на уличното видеонаблюдение във Варна с дружеството "Варна-Ефкон". Това потвърди за Varna24.bg председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

"В резултат на преговорите, които се водиха в продължение на три години с австрийската компания "Ефкон", се стигна до решение от страна на австрийското дружество, което е съдружник с Община Варна, за прехвърляне на своите дружествени дялове, след което общината да се превърне в едноличен собственик на капитала на "Ефкон Варна" ООД. От там насетне ще се започнат разговори за развитието на видеонаблюдението, в каква структура да бъде отделено. Това в днешно време е необходимост и следва да се развива.

Когато придобием дружеството ще се направи повторен анализ на съществуващото положение, да се изясни какво е техническото състояние на камерите, окабеляването, центърът за видеонаблюдение.  Ще се прецени в каква насока следва да се развива и каква необходимост има от подмяна и т.н. Като се направи анализ какво е необходимо като финансов ресурс, ще се пристъпи към предложение към Министерство на вътрешните работи за евентуално участие от тяхна страна. Все още това не е направено, тъй като не е уредено окончателно съдружието между австрийското дружество и Община Варна", каза председателят на Общинския съвет във Варна.

Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
11.10.2018 Опасват центъра на Варна с камери
27.09.2018 Полиция и община ще изграждат нова система за видеонаблюдение във Варна?
01.02.2016 Общината може да купи нови камери за видеонаблюдението във Варна
30.03.2015 Проучват възможностите за рестартиране на видеонаблюдението във Варна
19.03.2015 От 6 до 9 месеца за рестарт на уличните камери във Варна
09.03.2015 Зам.-кметът по сигурността: На възловите кръстовища във Варна камерите
работят
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).