Тодор Иванов: Община Варна няма информация къде се съхранява товарът на Вера Су

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:00 / 05.11.2021
3180
Община Варна няма официална информация как и къде се съхранява товарът на кораба Вера Су. Това съобщи на брифинг днес Тодор Иванов зам.-кмет по сигурността и екологията в Община Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

"Свикахме този брифинг, за да дадем информация относно кораба на Вера Су, който беше заседнал в местността на Яйлата на Камен бряг. Веднага ще ви кажа, че Община Варна не разполага с каквато и да е информация нито за това къде се намира товарът, нито при какви условия се съхранява, нито кой го охранява, ако изобщо някой го охранява, и дали тези условия при които се съхранява отговарят на изискванията на законодателството за опазване на околната среда.

По данни, които изобщо не са официални разбираме, че товарът се намира в пристанищния фериботен комплекс в Белослав, което аз не мога да потвърдя, така че този комплекс се намира на територията на друга община и никой до сега не ни е информирал за това дали изобщо има товар, дали се съхранява по някакъв начин и какво изобщо се прави с него.

Не сме поискали информация до момента, защото в Община Варна нямаме данни да се съхранява този товар. Би следвало, според мен, да се изисква тази информация от Министерството на околната среда и водите на първо място, от Министерстовото на транспорта, тъй като всички знаем, че организацията по разтоварването на този кораб беше поета от транспортни фирми. Кои са те не мога да отговоря, но всички знаем, че товарът беше иззет и разтоварен. Оттам насетне никой не знае къде е. Би следвало въпросите, които имате да ги зададето към Министерствата на околната среда и на транспорта.

Вече сме изпратили писмо до Министерството на екологията и Министерството на транспорта, които имат отношение и би следвало да ни уведомят", коментира Тодор Иванов.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (76):
02.12.2023 Корабът "Вера Су", който вече се казва "Сафина", отплава от Варна
28.11.2023 Осъдиха втория помощник-капитан на кораба "VERA SU"
13.01.2023 Дадоха ход на делото срещу втория помощник-капитан на кораба "Вера Су"
28.09.2022 Корабът "Вера Су" отива на втори търг
08.09.2022 Продават на търг Vera Su
02.06.2022 Варненски фоторепортер взе първа награда в Web Report за отразяване на сагата "Вера СУ"
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).