Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Трайчо Трайков: През последните две години средствата за реклама в туризма скочиха с повече от 120%
Автор: Екип Varna24.bg 16:35 / 16.02.2012Коментари (0)909
©
През 2011 г. инвестираните средства в национална туристическа реклама са се увеличили със 121% в сравнение с 2009 г. Това заяви на откриването на "Ваканция и СПА експо" министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В церемонията участваха заместникът му Иво Маринов, дипломати, представители на бизнеса и неправителствени организации.

Показателен е фактът, че от държавния бюджет и по оперативна програма "Регионално развитие" през миналата година сумите за реклама са близо 22 млн. лв., а за 2012 г. ще се увеличат с над 4 млн. лв., подчерта Трайков. Той изтъкна, че представата за устойчиво развитие на "бранда България" вече не е достатъчно да бъде комбинация от красива природа, плюс море и ски. Днес това е устойчива концепция за четири сезона, с голямо разнообразие от алтернативни форми за отдих и пътешествия, и то на атрактивни цени - културен, СПА, балнео и уелнес, селски, приключенски, голф, винарски, гурме и пр. Всичко това като маркетингова палитра може да се види на 29-то издание на изложението.

Страната ни се очертава като една от най-конкурентните зимни дестинации на фона на общия спад в Европа, допълни Трайков. Тази и другата седмица предстоят четири старта от Световната купа по ски в Банско. Това се случва за първи път тук и безспорно е голямо признание на за България след успеха на Световната купа през 2011 г. отново в същия курорт. С 15-20% повече туристи посреща в момента и Пампорово този сезон, където миналата седмица се състояха стартовете за мъже от Европейската купа по ски алпийски дисциплини. С около 50% са повече скиорите по пистите на курорта. Министърът отбеляза и очакването за добър сезон и през лятото. Увеличават се чартърите до черноморските ни курорти. България вече ще прилага безвизов режим за притежателите на валидни шенгенски визи.

Министър Трайков акцентира в изказването си и върху богатото културно наследство и разнообразната природа на страната - над 40 000 паметника на културата от 7 исторически пласта, десетки манастири, огромно богатство от природни забележителности и минерални извори. Вече присъстваме и в европейски, и в световни класации за голф туризъм като новооткрита дестинация, каза още министър Трайков. Той поздрави хората от бранша, които създават този уникален туристически продукт. Те именно посрещат гостите ни и ги карат да се връщат отново и отново, за да преоткриват изживяването България.

В рамките на първия ден от изложението зам.-министър Иво Маринов участва в пресконференция за представянето на първия туристически пътеводител за Източните Родопи. Изданието на български и английски е финансирано от българско-холандския проект "Новото тракийско злато".В проявата се включи и зам.-посланикът на Кралство Холандия у нас Рени Бюс. Източните Родопи вече са номинирани за включване в програмата Rewilding Europe ("Дива Европа"). Зам.-министър Маринов обяви, че инициативата ще стимулира трансграничния обмен на туристи и ще бъде представена на няколко туристически прояви тази година - "Зелените дни" в София, изложението "Дестинейшънс нейшънс" в Париж и Световния форум за екотуризъм в Лозана. Г-жа Бюс и зам.министър Маринов получиха първите копия на гида, който представя забележителностите на Източните Родопи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: