Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Третият ROCK ACOUSTIC на "Откритие“ представя български рок-банди
Автор: Пламена Николова 13:57 / 29.09.2020Коментари (0)2562
©
За трета поредна година в рамките намеждународния музикален фестивал  "Откритие“ ще се състои акустичен рок концерт с участието на български рок музиканти. Идеята на концерта "Рок акустик“ е да се представят млади музиканти, групите да свирят свои авторски композиции в акустичен вариант, някои от които да звучат премиерно пред публика. Както и предходните години, концертът ще бъде записан и по-късно излъчен в радио и телевизионен ефир и онлайн.

В  29-то издание на  "Откритие“  в концерта "Рок акустик“ участват "Фанданго“, Светлана Близнакова, вокалистка на група Sevi, Атанас Кателиев, победител в "Гласът на България“ 2019. Групите Kashmir, Do Sho Band, и солистът на Bloodrush Коста Коларов. "Рок акустик“ е уникална възможност публиката да чуе нови песни и избрани български рок-изпълнители, които представят подбран репертоар от своята музика в акустичен вариант.

За участниците

Bloodrush е рок трио в състав: Коста Коларов (китара и вокал), Мартин Кирилов (барабани) и Димитър Димов (бас). Групата е сформирана през 2012 г. и има издадени 2 албума. През 2017 т. групата печели конкурса "Голямото рок междучасие“ на БНТ 1, а през следващите 3 години музикантите пребивават във Великобритания, където се срещат и с басиста на Megadeth, Дейв Елефсън на негов майсторски клас. "Намираме и широко място за изразяване в акустичната музика. Аранжираме собствените си парчета, понякога до неузнаваемост в по-леки и мелодични варианти и това е едно от нещата, които ни позволяват да се забавляваме и да продължаваме да творим музика“, казват музикантите от Bloodrush. 

Kashmir е алтернативна рок група от Варна, сформирана през 2016 г. Започва своя музикален път с кавър версии на известни рок хитове, но с времето оформя собствен стил и звучене. Самите музиканти определят своята музика като "рок от дъното на душата, разположен някъде между Сиатъл, Калифорния и класическия рок вайб“, а мотото на групата е "Rock for your soul!". Най-новите авторски песни на групата са с текстове на български език.

Светлана Близнакова е вокалистка на група Sevi, която през март тази година отбеляза 10-годишен юбилей на сцената и подготвя 4-и албум. Паралелно с успешните изяви на групата Светлана Близнакова развива и самостоятелна солова кариера и през ноември 2020 г. предстои да излезе нейният първи албум. В концерта "Рок акустик“ певицата ще представи и част от композициите, включени в него.

Атанас Кателиев, победител в "Гласът на България“ 2020, през последните месеци се радва на популярност заради дебютния си сингъл "Вярваш ли ми“, влязъл в БНР Топ 20, а наскоро и "Четеш по устните ми".

"Фанданго“ е сред най-популярните българска рок групи,създадена още през 1998 г. в Бургас и много популярна с хита "Миг от приказка“, който вече е част от учебниците по музика за IX клас. Групата е издала 3 албума: "Фанданго“ (2000 г.), "Земен ангел“ (2020 т.), "Както преди“ (2014 г.).

Do Sho Band е в състав: Мирослав Цанов (барабани), Боби Димчев и Васил Шопов (китара), Георги Дачев – ДоШо (вокал). В началото на 2020 г. групата създава първата си песен, наречена "Свети“, последвана от "Даже да не стигнем“ и "Белези“, и трите записани в домашни условия по време на карантината. Песента им "Белези“ е в класацията на БНР Топ 20, в която само презвтората седмица заема 3-ото място и се изкачва нагоре.

29-то издание на "Откритие" се осъществява с подкрепата на фонд "Култура" на Община Варна.

www.discoveryfest.com



Още по темата: общо новини по темата: 66
30.08.2022 »
27.07.2022 »
28.06.2022 »
23.06.2022 »
21.06.2022 »
26.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Скандали в Народния театър
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: