Три от кучетата от концлагера в Малка Чайка са върнати на собственика

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:28 / 05.01.2018
3313
Три от общо 15-те кучета, които бяха спасени от концлагера в местност Малка Чайка са върнати на техния собственик, сподели за Varna24.bg директорът на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна д-р Златина Димова.

Това са животните, които са имали чипове, уточни тя.

Стана ясно, че собственикът на четириногите е пуснал множество жалби до всички държавни инстанции, включително и до омбудсмана Мая Манолова. 

Припомняме, че общо 15 кучета бяха открити в мизерни условия от природозащитници и след намесата на полиция и БАБХ животните бяха изведени от кошмарното място. 

11 от тях бяха настанени в  приюта на Фондации "Лъки Хънт", трите с чип са върнати на стопанина, а едно е избягало. 

От БАБХ припомниха, че след като при тях е получен сигнал на 24 ноември, заедно със служители на полицията са посетили мястото, където при крайно нехуманни условия са отглеждани животните.

Първоначално на мястото, което приличало на изоставен разграден двор до Института по аеро-и хидродинамика, се е появил един от собствениците, а след това и останалите двама.

Всички бедстващи животни са отведени от природозащитниците в приюта за да бъдат ваксинирани, обезпаразитени и обгрижени подобаващо.

Ето какво споделиха тогава на страницата си от Фондации "Лъки Хънт":

"Дого Аржентинотата вече са в безопасност и под постоянен надзор на ветеринаря ни д-р Михайлова - те са много слаби и уплашени, но ще се подобрят бързо - ще им дадем много храна и любов и скоро ще поканим доброволци, за да им помогнете да се социализират."

При акцията за изземване на кучетата, отглеждани при ужасни условия, е видно,че са държани гладни и със стари незараснали рани.

Мизерията не може да се опише с думи. Кучетата бяха потънали в кал и нямаха храна и вода. Автомобил представлява "медицински кабинет", в който се провеждат всякакви манипулации. По свидетелски данни труповете на кучетата са изхвърляни в съседния двор . По думите на "собствениците", които до последно се опитваха да попречат на нашия екип да изземе животинките, всички кучета са били с чипове, но след проверка се установи, че само 3 от тях са чипирани. Благодарение на съвместните действия на ОДБХ, полицията ,Фондации "Лъки Хънт" и Анимал Хоуп Варна, акцията беше успешно проведена."


Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
11.04.2018 Нов концлагер за кучета край Варна! Ужасяващи условия, животинките са хранени с трици
09.02.2018 Lucky Hunt Foundation: Не участвайте в този безсмислен публичен търг на кучета на НАП
08.02.2018 НАП продава на търг кучетата от концлагера в Звездица
30.11.2017 Само със 150 лв. глобиха собственика на "концлагера“ за кучета в "Галата"
27.11.2017 Нови кошмарни разкрития за кучешкия концлагер край Варна
27.11.2017 15 кучета са спасени от ужаса в Малка Чайка
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).