Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Трима лекари от УМБАЛ "Св. Марина“ с призови награди в конкурса "Лекар на годината“
Автор: Екип Varna24.bg 12:57 / 21.10.2016Коментари (0)955
©
Трима лекари от УМБАЛ "Св. Марина" - Варна бяха удостоени с най-високото отличие на Български лекарски съюз "Лекар на годината" за 2016 г. в различни категории. Връчването на наградите се състоя в София на 19 октомври - Деня на българския лекар. Високият приз в категория "Принос в развитието и прилагането на иновативни медицински техники" бе присъден на доц. д-р Елица Енчева - ръководител на Клиниката по лъчелечение. Д-р Борис Андонов, специализант по хирургия в Първа клиника по хирургия, спечели надпреварата в категория за млад лекар - "Ти си нашето бъдеще", а ръководителят на Клиниката по ортопедия и травматология д-р Калин Михов бе удостоен с почетния знак "Лекар на годината" на Регионална колегия - Варна.

Наградата на доц. Енчева бе връчена за инсталирането и въвеждането в експлоатация на високотехнологична медицинска апаратура, състояща се от три линейни ускорителя, като единият от тях е първият по рода си в България от най-висок клас за нуждите на стереотактично лъчелечение и радиохирургията, компютърен томограф с прилежащи софтуер и лазерна система, планираща система, дозиметрична апаратура, пълен набор имобилизиращи устройства и онкологична информационна система в УМБАЛ "Св. Марина".

Приносът на доц. Енчева е и за сформиране, организация и обучение на високоспециализиран екип от лекари, медицински физици, медицински сестри, рентгенови лаборанти и инженер, специализирали във водещи европейски лъчетерапевтични клиники за прилагане на прецизни лъчетерапевтични техники, които дават възможност за реализиране на необходимата лъчева доза в туморния обем. Прилагането на съвременни иновативни медицински техники е целта на съвременната онкология.

Д-р Калин Михов бе избран за "Лекар на годината" във Варна за създаването на Отделение по ортопедия и травматология към УМБАЛ "Св. Марина" - Варна, въвеждането на рядко използван софтуер за планиране на тазобедрено и колянно протезиране, остеотомии и коригиращи ортопедични операции, индивидуално проектиране за изработване на изкуствени стави и прилагане на иновативни хирургични методи, което извежда отделението на челни позиции в страната.

Призът "Ти си нашето бъдеще" д-р Борис Андонов заслужи за активното си участие в международни конференции и разработване на научни доклади в сферата на висцералната хирургия, ендоскопската хирургия, съвременни насоки и методи в хепатобилиарната и панкреатична хирургия. Специализантът в Първа клиника по хирургия представя изключително високи резултати в обучението си и обещаващо бъдеще на хирург и специалист по ендоскопска хирургия.

Специална награда на БЛС "Сребърен знак" получи и проф.д-р Красимир Методиев от МУ-Варна за неговия принос в стимулирането на кариерното и научно израстване на млади лекари.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: