Трима варненски лекари са в Топ 100 на джипитата в страната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:39 / 07.10.2015
996
Трима общопрактикуващи лекари от Варна са включени в престижна класация на Министерството на здравеопазването. Това са д-р Снежа Кирова, д-р Руска Минкова и д-р Николай Христов. Те са включени в списък на първите сто джипита, класирани след изследване, анализ и оценка по утвърдени критерии на ефекта от диагностично-лечебните дейности при болни със захарен диабет, сърдечносъдови и други заболявания, пише "Черно море“.

Класирането е направено от работна група, определена със заповед на министъра на здравеопазването. "Идеята е да отличим общопрактикуващите лекари, които упражняват най-добър контрол върху пациентите със социалнозначими заболявания, като захарен диабет и болести на сърцето“, поясняват от Министерството на здравеопазването.

"Не зная за подобна класация, за първи път чувам за нея“, коментира председателят на Регионалната колегия на общопрактикуващите лекари във Варна д-р Светлин Митев. 

"В момента дискутираме проект за проучване на мнението на пациентите, който е с подобна насоченост. Мисля, че вместо да прави класации кой от нас лекува по-добре, здравното министерство трябва да се заеме по-активно с въвеждането на електронната здравна карта, която ще спестява време и средства и на пациенти, и на лекари“, каза още д-р Митев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).